Momenteel circuleren 45 wagens in het project. In 2015 konden we op heel wat inzet van onze partners rekenen om dit aantal te bereiken. De voertuigen circuleren in Vlaanderen en gaan om de 5 maanden van school naar school.
De scholen krijgen geen gewone wagen. Ze werden telkens onder handen genomen door één van de drie partnerhogescholen. In het kader van eindwerken van leerlingen hoger onderwijs worden foutsimulaties mogelijk gemaakt en worden alle wagens voorzien van een kant en klaar oefeningenpakket waarmee de leerkrachten aan de slag kunnen gaan met hun leerlingen. Bovendien kunnen de scholen die aangesloten zijn bij Diagnose Car beroep doen op de technische gegevens van de wagens.
Diagnose Car organiseert enkel opleidingen voor leerkrachten, nooit voor leerlingen. Het is aan de leerkrachten zelf om de leerstof te vertalen naar de mogelijkheden en doelstellingen van de leerlingen.
De opleidingen worden gegeven door de autoconstructeurs/invoerders en leveranciers van universele diagnosetoestellen enerzijds en de hogescholen anderzijds.
Een minstens even belangrijk onderdeel van het project zijn de diagnosetoestellen.
Naast de merkgebonden apparatuur maken we gebruik van heel wat universele toestellen. Deze zijn steeds voorzien van de laatste update, schema’s en technische informatie. Ze zorgen ervoor dat we fouten kunnen uitlezen en wissen, parameters uitlezen en onderdelen aansturen. Sommige toestellen zijn eveneens voorzien van een scoop en/of multimeter.
Dit zijn onze partners en de beschikbare toestellen: